script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.2/jquery.min.js'/>
" I let them think what they want. If they care enough to bother with what I do, then I'm already better than them. " - Marilyn Monroe

maanantai 25. kesäkuuta 2012

All I can do is be me. Whoever that is. -Bob Dylan

Tämä 492 postaus liittyy shoppailuun, taas kerran. En tosin nyt tänään ole ostanut mitään, mutta HALUAN SHOPPAILEMAAN! Ja hirveintä mitä ihminen itselleen voi tässä olotilassa tehdä, on selata verkkokauppoja... Mulla on auki H&M, GT, VS ja forever21 sivut, melkein itken tästä tuskasta :( Oonpa mä kauhea ihminen nyt jonkun mielestä, kun mullahan on asiat jotenkuten hyvin ja silti haluan enemmän.

Tavallaan myös tulee kurja olo siitä, koska tiedän ettei mitkään noista ihanista vaatteista sovi mulle. Upeat mekot näyttää mun päällä makkarankuorilta yms. Angst x536056 :D Olispa koko kesä lomaa, niin kerkeis/jaksais käydäkkin sielä salilla tai lenkillä. Äskenkin söin porkkanakakkua ja sitä ennen niitä nuudeleita. Tuli kyllä taas huono olo, vaikken hirveästi syönytkään. Onkohan se jotain henkistä pahoinvointia? :D
VS Eyelet Wireless Push-Up Bra Top, $24,99

VS Strapless Bra Top, $14.99

Ja vaikka kuinka yrittää uskoa niihin sanoihin, että oon hyvä tälläisenä kuin olen, niin silti nykyään vältän katsomasta kokovartalopeileihin.

f21, Beaded Bib Caftan Top, $11,99

Onkohan se kaikilla jotka ovat lyhyitä, brunetteja ja omistavat ylimäärästä rasvaa kropassaan sama fiilis kun mulla? Eli unelmoivat siitä, että joku aamu kun herää, peilistä katsoo pidempi, laihempi ja blondi kaunis nuori nainen.

Miksei sitten voi vaan olla tyytyväinen sihen mitä sieltä peilistä nyt näkee?
Itse en ainakaan ole ja tätäkin postausta kirjottaessa kokoajan voin pahoin kun mietin vartaloani. Siis onhan maailmassa minua isompia, en ole edes ylipainoinen, mutta silti oksettaa katsoa tätä ihmistä peilistä, vaikka samankokoinen ystäväni on mielestäni kaunis.



Mitä sitten on kauneus? Mediassa on käsitelty samoja aiheita jo kauan. Tottakai kauneus on katsojan silmissä ja jokaisella on omat mielipiteet. Minusta jokaisessa ihmisessä on jotakin kaunista, oli se sitten sisäistä tai ulkoista. Miksen sitten löydä sitä itsestäni? Miksi ahdistun kun nään itseni peilistä, miksi piilottelen itseäni isojen vaatteiden alle? Koska en nää itsessäni vieläkään mitään kaunista ja ihailtavaa, vaikka muut niin sanoisivat. En vain käsitä mitä Roope näkee minussa?

Onko kaunista olla laiha ja pitkä, vai kenties lyhyt ja muodokas, vai pitkä ja muodokas vai lyhyt ja laiha? Vai kenties pitkä ja tukeva, lyhyt ja sairaalloisen laiha?

Ja minä olen "jo" 18-vuotias, enkä vieläkään ole löytänyt itseäni. Milloin löydän? Milloin olen tyytyväinen? Sittenkun olen saanut laihdutettua 10kg, vai löytänyt henkisen tasapainon? En tiedä.



Tämä 492 postaus on avautuminen ja kauneuden pohdintaa, taas kerran. Ja luultavasti kadun tämän julkaisemista pitkään. 


30 kommenttia:

  1. hassuja kirjottelet tääällä ittestäs senkin kaunistus -Roope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin ensin että "senkin kauhistus" :D No tiiät itekkin että asia on noin. en kestä peiliin katsomista nykyään enää :( pus <3

      Poista
  2. Brunet on kauniimpia kun blondit :)blondit näyttää aina jollain tapaa halvemmilta ja helpommilta ;) sitäpaitsi sullekkin sopii noi tummat paremmin ku sillon joskus ne vaaleet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mielestä on kauniita naisia jotka on blondeja ja kauniita naisia jotka ovat bruneja. Silti itse haluan olla blondi? vai haluanko? en tiedä. ää.

      Poista
  3. pojat tykkää blondeista miehet bruneista :P lol kaspre kauniimpaa ihmistä sisältä päin saa ettii vitu horo :D:D:Dd ja siis tottakai pitää olla 200cm pitkä ja painaa 45 mm unelma :) jalan ympärys mitta 12 cm its just like a modeeel! talalalalaaaa en oikee tiiä mikä tän kommentin pointti oli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä sä sit oot ku Maija on tolta väliltä? :DD Oot ihana ja niin ääliö et tekis mieli lyödä sua :D <3

      Poista
  4. Äh, maailma on niin ulkonäkökeskeistä, ettei sitä pidä ees miettiä. Tiedän itse olevani se ylipainoinen ja en todellakaan mikään kauniskaan, mutta SILTI miehiä on ympärillä. Mä luulen, että se on se sisäinen kauneus, joka tulee itsestään.

    Olipas kliseistä taas, mutta näin se vain tuntuu menevän. Sitäpaitsi sähän olet todella kaunis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, sitä yritin tässä sanoakkin mutta silti itse kokoajan mietin näitä makkaroita ja selluliittejä ja puristelen mun reisiä ja mahaa, välttelen peilejä ja itken henkisesti vaatekaupoissa ja muiden blogeja lukiessa, koska olen niin kateellinen muille jotka ovat erinäköisiä. Olen hullu ja Roopekin sanoo että nään itseni peilistä, samallatavalla kuin katsoisin itseäni Linnanmäen niistä hassuista peileistä.

      Poista
  5. hei et oo ainoo jol on tollaset ajatukset päässä :(
    btw antti on superkomee :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha, antti on ihana <3 Ja niin, enpä kai olekkaan :(

      Poista
  6. hassua miten paljon hiusten väri ihmisille merkitsee oli sitte brune tai blondi ei se tee ihmisestä yhtään sen kauniimpaa tai helpompaa, ne on vaan hiukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ei sillä oikeasti ole mitään merkitystä, vaan luonteella, mutta silti itse ajattelen hiuksia usein ja kadehdin muiden :D

      Poista
  7. Höpöhöpö, kaikki riippuu siitä miten vaatteitaan kantaa :) Ainakin nuo vaatteet mitä tähän olet laittanut on ihania ja näyttäis varmasti todella hyvältä päälläsi!

    Ja ainakin itseni mielestä on kaunista se miten muutenkin itseään kantaa, käveleekö ryhdikkästi, hymyileekö vai nyrpistääkö nenäänsä! hihi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, totta tuokin. Mutta jos näyttäisin esim. sinulta, olisin niin onnellinen. Vaikka kukaan ei ole täydellinen, niin ÄÄÄÄ miten helvetissä elämä on näin vaikeeta??? :D Pakko kysyä.. Ja niin, mun mielestä jotkut jotka ovat ulkonäöllisesti kauniita, ovat luonteeltaan "rumia" koska käyttäytyvät typerästi.

      Poista
    2. Haha voi ei, itsellänikin on ollut ihan samanlaisia itsetunto ongelmia, joten tiedän mistä puhut! Olen kuitenkin oppinut, että kaikki omasta asenteesta. Kokeile uusia juttuja tyyliisii yms. niin, että oma ulkonäkö mielettyisi enemmän omaa silmääsi! Tärkeintä on, että itse pidät itsestäsi, ei se mitä muut ajattelevat :) Mielestäni jos joku kaunis tyttö nyrpistelee nenäänsä ja on ylimielinen se tekee hänestä sata kertaa kamalamman näköisen, kun taas jo ihan tavallisen näköinen tyttö kävelee ryhdikkäästi ja hymyilee vastaantuleville yms. tekee hänestä todella kauniin näköisen. Jos ymmärrät nyt yhtään mistä puhun! Hahha.. innoistuin vähän nyt kirjoittamaan :D

      Poista
    3. Ymmärrän kyllä! Niin, muttaku äääää tiedän että pitäisi olla miettimättä mitä muut ajattelee, mutta sittenku tarpeeks monta vuotta on haukuttu läskiksi ja kaikkea, niin en enää jaksa uskoa sihen että oon kaunis :D Mutta kuitenkin, tuskin mä mikään ihan sotanorsu oon koska kuitenkin seurustelen kuuman poitsun kanssa. :DD Niin, kaikilla on itsetunto ongelmia, olisi sitten kuinka kaunis tahansa. :) "Beuty controls the world"

      Poista
  8. Tee näin: Ota ruutuvihko. Aina kun kuulet että joku kehuu suo, tai sanoo susta jotain positiivistä, kirjota se vihkoon. Sitten kun on huono päivä, avaa vihko ja lue sieltä kuinka ihana ihminen oot! :)<3

    -Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti! Kukahan Jaana mahdat olla? :)

      Pitäisi varmaan tehdäkkin noin tai mennä johonkin kurssille jossa mut opetettais tajuumaan. Roope sanoi, että mun pitäisi mennä siihen Amerikkalaiseen ohjelmaan "nätti nakuna", että tajuisin kuulemma kuinka kaunis oon.. :DD

      Poista
  9. Mä tajuan sun pointin hyvin - joskus on vaan niin pirun vaikeeta olla tyytyväinen itseensä. Mutta silloin täytyy vaan aatella, että "minkäs teet?". On helpompaa olla tyytyväinen itseensä ja rakastaa itseään, kuin seisoa peilin edessä ja puristella pieniä rasvakerroksia ihon alla. Melkein kaiken ihmisessä voi muuttaa - kauneusleikkaukset, rasvaimut, dieetit... mutta se kaikki on keinotekoista, sillä aito kauneus ja tyytyväisyys tulee sisältä. Vaikka sä olisitkin pitkä langanlaiha blondi, olisitko sä silti tyytyväinen itseesi? Silloin löytäisi itsestään uusia puolia, joita kytätä: pattipolvet, törröttävät luut, androgyyni vartalo ilman naisellista leimaa. Vaikka sä olisit kaikkea mitä sä haluaisit olla... sä et siltikään ois tyytyväinen, koska kaikki se käsitys kauneudesta, kaikki ne viat omassa vartalossa - ne on vain sun omassa päässä. Kukaan muu ei näe niitä.
    Akuuttiin uskonpuutteeseen Jaana-anonyymin kertoma keino käy paremmin kuin hyvin, vaikka oman peilikuvan hyväksyminen onkin pitkällinen prosessi (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs sittenkun se uskonpuute ei oo akuuttia vaan jatkuvaa ja jatkuvaa ja häiritsevää?

      Ihanaa kun Jane sä oot niin fiksu, tulee tyhmä olo :D Ja siis en haluaisi olla mikään langanlaiha, hyi. Mutta laihempi ja pois nää ällöttävät muhkurat musta :(

      Poista
  10. Tuli niin surullinen olo tätä lukiessa! Onneksi kirjoitit tämän, koska saat takuulla huomata, kuinka moni painii samojen aatteiden kanssa.

    Ulkonäköpaineet ovat järkyttävän suuret nykypäivänä. Olen huomannut, että suurin osa naisista ei ole tyytyväinen ulkonäköönsä, oli sitten pitkä, lyhyt, tumma, vaalea, tai vaikka vihreä. Sitä näkee jotenkin itsensä niin eri tavalla kuin muut. Joskus tuntuu, että itsensä pahin vihollinen, olet sinä itse.
    Ulkonäköäni mollaattiin kauan ja jotkut asiat jättivät niin syvät arvet, että tuskin koskaan tulen hyväksymään sitä miltä näytän. Joskus on hyviä päiviä, jolloin ajattelee, että on inhimillinen ja onnekas kun on terve ja moni muukin asia tosi hyvin, toisinaan taas sellaisia, että tekisi mieli hävittää kaikki maailman peilit.

    Olet oikeasti todella kaunis, eikä vartalossasi ole mitään vikaa. Joku fiksu joskus sanoi, että ongelma on siellä korvien välissä ja myönnän sen kyllä itsekin. =)
    Kun sinulla on huono päivä, tule tänne lukemaan saamiasi positiivisia kommentteja. Haleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, tuli kyyneleet silmiin :) Niin, luultavasti mun pahin vihollinen on tosiaankin minä itse ja peili. Näänkö sitten itseni jotenkin eritavalla peilistä? En vain pysty uskomaan sihen, koska kuitenkin mulla on silmät päässä ja nään itseni peilistä.
      Mun mielestä sulla on ihana kroppa ja olet niin kaunis, että huhheijaa. :) Mutta silti sullakin on ongelmia itsetunnon kanssa, vaikka antaisin mitä vain jos näyttäisin vaikkapa sinulta. Tai edes joltakulta toiselta.

      Kiitos kommentistasi <3

      Poista
    2. Sehän tässä onkin. Mieli tekee tepposia ja näkee niitä omasta mielestään huonoja asioita. =) Tuskin sitä muissa tuijottaa ja pohtii niitä pieniä "virheitä". Oma nassu ja kroppa taas kun on joka päivä siinä, niin sitä on liian helppo tarkastella ja arvostella.
      Äitini nauraa aina minun keksivän uuden vian, mikäli alan jonkin asian vihdoin itsessäni hyväksymään.

      Näistä asioista kannattaa puhua avoimesti. Monesti huumori ystävien kanssa on se parhain lääke tähänkin asiaan. Huomaa, että jokaisella omat epävarmuutensa.

      Poista
  11. Luin tätä kirjoitusta surullisena ja mietin, että olin ihan samanlainen kun olin sinun ikäisesi. Jos vertaan nykyiseen itseeni, niin olin usean kymmenen kiloa kevyempi ja silti itkin kun katsoin peiliin. Mikään ei kelvannut ja mikään ei ollut hyvin. Vuosikausia koetin laihduttaa ja tehdä itsestäni jotain, mitä en ollut.

    Sain uskomattoman monta vuotta kuulla olevani lihava ja kuulla, että olisi tarvetta laihduttaa ja jos laihduinkin, niin kommentti "pari kiloa vielä" tuli todella tutuksi. Todellisuudessa olin normaalipainoinen ja urheilin paljon, joten lihaksistokin oli kehittynyt paljon. Myöskään pelkältä luustoltani en koskaan ole ollut pieni ihminen sanan petit merkityksessä.

    Mieheni ja muutaman rakkaan ystäväni avulla alotin pitkällisen prosessin joka kesti vuosikausia. Opin hyväksymään oman kehoni. Opettelin näkemään siinä jotain hyvää ja korostamaan näitä puolia, olemaan edes johonkin tyytyväinen. Raa'asti tuijotin pelin ja päättelin vartalotyyppini ja aloin etsimään sille sopivia vaatteita (oli hieno tunne tuijottaa itseään pelistä kun oikein puettuna vatsani pieneni vaikka kuinka ja enkkakahvatkin katosivat korkeampivyötäröisillä housuilla). Tämä ei tapahtunut hetkessä, nyt puhutaan useista vuosista. Täytän tänä kesänä vielä 31 ja edelleen on päiviä, jolloin en halua nähdä peliä. Niitä on harvoin, mutta on päiviä, kun yksinkertaisesti inhoan itseäni.

    Opettelin kovan tien kautta arvostamaan itseäni ja sitä, että vartaloni on tiimalasi ja ylipainoa on olemassa. Olen paljon tyytyväisempi kun saan syödä sen suklaapatukan ilman itseinhoa kun jos siitä kieltäytyisin tai itseäni vihaisin sen jälkeen. Väitän, että kehonkuva on, kuten RagDoll totesi, korvien välissä. Sieltä se on vaikea muuttaa, mutta kokemuksesta tiedän, että se on mahdollista. Se on pitkä ja kivikkoinen tie, mutta se on mahdollista.

    Toivotan Sinulle paljon jaksamista ja toivon, että joskus näet itsesi sinä kauniina nuorena naisena, jollainen todellisuudessa olet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti tämäkin ja tuli kyyneleet silmiin tästäkin. :) nyt kun on kokoajan töitä, liikun hyötyliikuntana. Jos sali olisi naapurissa, eikä monen kilometrin päässä, olisin siellä varmaankin aina. Treenaamalla tulee hyvä olo, taidankin heti huomen aamulla mennä salille, koska ikävöin sitä.

      Haluaisin itsekkin löytää itseni ja olla ylpeä itsestäni. Vaikka tiedän, että minua rakastetaan tälläisenä, niin en silti itse rakasta. Vihaan tätä kroppaa ja paniikkihäiriötäni yms muita ongelmiani. Vihaan saamattomuuttani ja sitä etten saa mitään aikaiseksi.

      Olen miettinyt, että kun kävin neljä vuotta psykologilla, olin paljon onnellisempi, koska sain purettua itseäni ja minun piti kehittää itseäni. Nyt vain mietin näitä päässäni ja joskus puran tänne blogiin.

      Olen ylpeä sinusta, vaikken sinua tunnekkaan, koska olet tehnyt sen mitä itse haluaisin. Tai haluaisin ehkä tällähetkellä enemmän laihtua, mutta haluaisin myös olla henkisesti kunnossa.

      Se olisi ihanaa, jos voisi herkutella ilman itseinhoa ja pahaa oloa sen jälkeen, toivottavasti vielä joskus itsellänikin on niin.

      Kiitos paljon<3

      Poista
  12. Ihanaa että joku uskaltaa näin avoimesti tälläisestä asiasta puhua. Tää on liian iso ongelma tässä yhteiskunnassa, hoikat pitää iteensä liian hoikkina ja normaalit laihduttaa? ei mitään järkeä. Paljon voimia, olet upea naisenalku!!

    VastaaPoista
  13. se on totta jooo välil tulee oikee kunnon masennus hetkeks ku kattoo jotai nättei kamui ketkä on pienempii ja nätimpii ja ihanempii, mut toisaalt taas oon tottunu itteeni tällasena, eikä mua siis kyl haittais yhtää olla laihempi, mut sit taas onks sil oikeesti mitään väliä. onhan se totta et jotkut vaatteet näyttää kivemmilta ja paremmalta laihan pääl, mut ei kaikille laihoille välttis sovi sit taas sellaset vaatteet mitkä mulla näyttää hyvältä.
    katoin tos joku aikaa sit jotain vanhaa mainost mikä pyöri vissii fbs, joku mis oli jotai ruokaa mikä lihottaa tai jotain et näyttää paremmalta mitä pyöreempi on :-D mietin et mitä vittuu outoo et tollasii on ollu hetki sit ku nyt lehdet ja muut pursuu vaa laihentavii tököttei ja ruokii ja pirtelöi ja vaatteit. onhan se hyvä jos on terveelliset elämäntavat yms yms yms. mut ei siihen kuulu sekään et oot langanlaiha ja 170 cm pitkä ja 45 kiloo kevyt. tärkeintä on kuitenki et on ite itteensä tyytyväinen vaikka se välil oiski vaikeeta :-)

    VastaaPoista

Voit kysyä tai kehua, kritisoida tai olla eri mieltä. Kommentit ovat aina tervetulleita! :)